240 g jahel
1 l mléka
4 vejce
200 g cukru
120 g másla
1 vanilkový cukr
1 vanička polotučného tvarohu
1/2 kypřicího prášku
velká hrst borůvek (nebo jiné ovoce)
Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do pěny, zašleháme tvaroh, jáhlovou kaši, kypřící prášek a nakonec opatrně sníh z bílků.Těsto vylijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaný pekáč máslem a vysypaný strouhankou). Posypeme rovnoměrně ovocem.
Pekla jsem v elektrické troubě při 170cm cca 40 minut do zčervenání.
Tento jahelník lze podávat jako hlavní jídlo, je výborný (chutná i těm, kdo sladká jídla nemusí).
Autor: Sudet | |
Datum vložení: 28.01.2017 01:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz