200 g kakaových sušenek
4 lžíce rozehřátého másla
200 g čokolády (více %)
500 g Lučiny
80 g cukru krystal
4 vejce
1 espresso
1,5 lžičky rozpustné kávy
2 lžíce kakaa
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme těsto vymačkat i do stěn formy.Uvaříme espresso a necháme ho lehce vychladnout.Vejce ušleháme s cukrem, po troškách přilijeme vychladlé espresso a přidáme kakao a rozpustnou kávu.Rozehřejeme čokoládu s trochou vody v mikrovlnné troubě a přidáme ji do směsi.Lučinu nakonec zašleháme metlou, aby vznikl krém bez hrudek. Těsto vlijeme do formy. Pečeme na 160°C cca 50 minut.
Těsto se nesmí třást, necháme ještě chvíli dojít v troubě.
Tento kávový dort přímo miluji. Spojení kávy a čokolády je prostě luxusní.
Doufám, že si pochutnáte.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 30.01.2017 17:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz