650 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce sušeného mléka
špetka soli
půl kostičky droždí
250 ml vody
150 g kelímek bílého jogurtu
půl kelímku oleje
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
povidla na plnění
+ 50 g másla a 1 lžíci oleje na potření buchet
Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu a ihned rozválíme na na obdélník silný cca 1 cm, který rozkrájíme na čtverce 5x5 cm. Do každého čtverce dáme lžičku povidel a vytvoříme buchtičky. Stejně pokračujeme s druhou polovinou těsta.Zapneme troubu na 180°C a než se zahřeje, necháme přikryté buchty v pekáčku odpočinout, pak je lehce potřeme olejem a dáme přikryté víkem do trouby na 15 minut. Víko sundáme a buchty necháme dopéct dorůžova dalších 15-20 minut (podle toho, jak peče trouba), potřeme rozpuštěným máslem.Ještě vlažné pocukrujeme a podáváme. Pokud se nesní, jsou dobré a vláčné ještě třetí den.
Recept mám od mé kamarádky.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 05.02.2017 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz