Na korpus:
6 žloutků
150 g másla (Hery)
180 g cukru moučka
100 g mletých vlašských ořechů
2 lžíce kakaa
5 lžic hrubé mouky
1 špetku kypřícího prášku
6 bílků
rybízová marmeláda (dle potřeby)
Krém:
150 ml šlehačky
150 g cukru moučka
100 g kakaa
250 g másla
50 g cukru moučka
Ořechová směs:
200 g umletých vlašských ořechů
200 ml rumu
Navrch:
1 čokoláda na vaření
50 g 100% tuku
Přípravu na krém uděláme den předem. Svaříme šlehačku, cukr a kakao a necháme vychladnout.Korpus: Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, pak přidáme ořechy, kakao a nakonec mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků.Nalijeme na pečicí papír, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 175°C asi 15-20 minut. Ještě teplé potřeme rybízovou marmeládou.Na ořechovou směs smícháme 200 g ořechů s 200 ml rumu a natřeme na studený korpus na marmeládu.Na dokončení krému utřeme máslo a 50 g cukru a postupně přidáváme zchladlou svařenou šlehačku, vyšleháme a natřeme na ořechy.Necháme zatuhnout v lednici a polijeme čokoládou. Necháme přes noc odležet, rum se rozleží.
Dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší.
Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!
Autor: janaka | |
Datum vložení: 08.06.2009 09:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz