Těsto:
170 g polohrubé mouky
60 g povoleného másla
60 g hnědého cukru
1 vejce
1 lžička skořice
0,5 prášku do pečiva
Krém:
500 g polotučného tvarohu
1 zakysaná smetana
1 vanilkový cukr
5 lžic javorového sirupu (med, stévie...)
1 vejce
2 jablka nastrouhaná na hrubo
Skořicová poleva:
50 g másla
50 g hnědého cukru
1 lžíce skořice
1 lžíce hladké mouky
Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a ostatní ingredience na těsto. Vzniklé lehce lepivé těsto vmačkáme na dno dortové formy.Všechny ingredience na krém vyšleháme v robotu. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka a na ně dáme krém. Formou lehce zatřeseme, aby se krém hezky rozprostřel po celé formě.Rozehřejeme máslo, vmícháme do něj postupně skořici, cukr a po troškách mouku, aby se neudělaly hrudky.
Polevu lžíci nakapeme na krém a vidličkou ji lehce promísíme s vrchní vrstvou krému.Pečeme cca 45 - 60 minut.
Koláč zcela neztuhne díky tvarohu, ale nesmí být uprostřed moc rosolovitý.
Koláč je výborný, doporučuji ho uchovávat v lednici nebo ve špajzu.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 11.02.2017 10:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz