600 g hladké mouky
250-300 ml mléka
2 kostky cukru do kvasnic
60 g kvasnic
6 žloutků
120 g cukru
80 g rozpuštěného másla
2 špetky soli
3 lžíce rumu
sůl
olej na smažení
Na ochucení povidel:
povidla
vanilkový cukr
skořice
citrónová kůra
Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a zbytek surovin. Necháme v teple vykynout. Mezitím smícháme povidlovou směs.Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Nejprve vrchní vykynutou stranou dolů. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek aby se odsál přebytečný tuk.
Recept je z kuchařské knihy z roku 1955.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 11.02.2017 15:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz