25 g čerstvého droždí
250 ml kokosového mléka
30 g moučkového cukru
30 g másla
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
lžička rumu
olej na smažení
Dozdobení :
povidla
+
rybízová marmeláda
1 měkký tvaroh ušlehaný s cukrem
Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout na 30 minut na teplém místě.Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 cm. Ve středu těsta prstem uděláme důlek. Vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 14.02.2017 20:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz