200 g ricotty
2 vejce
cca 250 g hladké mouky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
50 - 60 g nasekaných sušených brusinek
citronová kůra
vejce na potření
Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Z každého vytvarujeme bochánek a ukládáme na plech s pečícím papírem.Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut do zlatova.
Jsou opravdu bleskové k bleskové spotřebě. Z dávky je jich asi 12 a nevím jak chutnaly druhý den, protože nebyly. Je to takové pečivo vhodné k snídani nebo svačině. Popraskaly mi, asi jsem je dala do moc vyhřáté trouby. Ale na chuti to nic nezměnilo, ba naopak.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 14.02.2017 21:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz