TĚSTO
5 vajec
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
6 lžic polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
jahodový džem
Náplň
2 zakysané smetany
2 balíčky vanilkového cukru
1 šlehačka v prášku
100 ml mléka
čerstvé jahody
CESTO:Vajcia vymiešame s cukrom,pridáme vodu,kakao,olej,múku a kypraci prášok a vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme pri 160-tich stupňoch 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladiť a potrieme jahodovým džemom.
Umyté a očistené jahody si rozpolíme a poukladáme na cesto natreté džemom.
PLNKA:Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačku a necháme ju stuhnúť v chladničke.
Po stuhnutí zmiešame kyslú smotanu so šľahačkou.
Plnku navrstvíme na jahody. Na plnku poukladáme rozpolené jahody a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
namiesto čerstvých jahôd môžme použiť aj jahodový kompót alebo mrazené jahody
Autor: bonifac (Veronika H) | |
Datum vložení: 08.06.2009 15:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz