100 g změklého másla
30 g moučkového cukru
2 lžíce javorového sirupu
4 vejce
80 g cukru krupice
150 g mletého máku
80 g mletých mandlí
1 rovná lžička skořice
1 špetka soli
olej ve spreji na vymazání forky
Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem vyšleháme. Přidáme žloutky a nakonec smíchaný mák s mandlemi a skořicí. Zpracujeme v tuhší těsto.Bílky se špetkou soli chvilku šleháme do bublin. Přihodíme cukr krupici a vyšleháme do tuhého sněhu.Sníh po částech zlehka obracením zapracujeme postupně do těsta.Troubu zapneme na 170 °C (může být horkovzduch a spodní ohřev). Formu přestříkneme olejem ve spreji na formy. Vložíme těsto, uhladíme a dáme péct na cca 30 minut. Po této době ozkoušíme upečenost špejlí.Formu vyndáme a necháme jí 5 minut v klidu. Pak bábovku vyklopíme na rošt a necháme vychladnout.
Inspirace z internetu. Bábovka je vážně výborná a díky oleji v máku a mandlích je i příjemně vláčná.
![]() |
Autor: srettka |
![]() |
Datum vložení: 02.03.2017 17:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady