TopRecepty.cz

Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením


Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Suroviny

80 g hladké mouky
20 g solamylu
20 g holandského kakaa
60 g strouhaných mandlí
20 g změklého másla
120 ml mléka
1 PL medu
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
kůra z jednoho citronu
70 g třtinového cukru
2 vejce
1 PL rumové esence nebo rumu
2 PL práškového medového perníku
1 lžička jedlé sody
tuk a mouka na vymazání formy
1 čokoláda na vaření (nebo poleva dr. Oetkera)

Postup

Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření "medový perník") a cukr.Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut.Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

Poznámka

Moučník podle sešitu receptů mé babičky, ale chutnal nám více, jak pravý sachr dort, byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

autor Autor: Ivace64 (Ivana Černá)
Datum vložení Datum vložení: 05.03.2017 19:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz