5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
250 ml kefíru
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1 špetka soli
vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr)
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Cukr rozšleháme s vajíčkem, přidáme kefír, olej a vanilkový extrakt. Pak přisypeme mouku se solí a jedlou sodou. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta a necháme přikryté asi 20 minut odpočívat.Těsto vyválíme na přibližně 1 cm tlustý plát a vykrajuje různé tvary - kolečka, kroužky (já udělala takové promotané uzlíky). Potom smažíme koblížky z obou stran dozlatova.Hotové koblížky dáváme na talíř vyložený ubrouskem, aby vysál přebytečnou mastnotu. Sypeme moučkovým cukrem.
Tyto koblihy mají dvě výhody - těsto je velmi vláčné a jemné díky použitému kefíru a navíc nemusíte čekat, než koblížky nakynou.
podle Povar.ru
Autor: hosta | |
Datum vložení: 11.03.2017 19:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz