3 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného ghee
(přepuštěné máslo)
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku cukru krupice
1/4 hrnku javorového sirupu
pár kapek stévie
3 lžíce švestkových povidel
1 PL chia semínek, nabobtnaných ve 3 PL vody
1 hrnek BL mouky Schar Mix it
1/2 hrnku kukuřičné mouky hladké
1 karamelový pudink v prášku
1 prášek do perníku
3 lžíce hořkého kakaa
1 ČL lněných semínek
1 lžička skořice
hrst sušených brusinek
1 sáček čokoládkové polevy a hrst mandlových lupínků
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč vystříkáme olejem ve spreji. Těsto nalijeme a rozetřeme. Pečeme na 170°C cca 1/2 hodiny. Upečenost vyzkoušíme špejlí.Čokoládu v sáčku dáme do horké lázně. Když se rozpustí, pocákáme vršek perníku a posypeme plátky mandlí.
Upravila jsem Bibinčin ECHT GOLD RECEPT, na který nedám dopustit. Leč aby jej mohlo moje celiatické robátko, musela jsem jej upravit do BL podoby. I zde se zdařilo a perník je v této podobě také výborný ...huráááá
BIBI díky :-)
Autor: srettka | |
Datum vložení: 12.03.2017 17:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz