200 g ovesných sušenek (typu Digestive)
1 hrst lískových ořechů (volitelně)
70 g másla
350 g jemného tvarohu (mascarpone)
500 ml smetany ke šlehání
200 g moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy
15 g želatiny
150 g borůvek
Borůvková omáčka:
140 g borůvek
50 g přírodního cukru
1 lžíce citronové šťávy
Máslo rozpustíme.
Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěným máslem.
Dno formy na dort vyložíme pečicím papírem.Směs namačkáme do formy na dort a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.Smícháme tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a potom želatinu připravenou podle návodu na sáčku. Tuto směs nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a dáme nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.Servírujeme s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžeme dort ještě přelít borůvkovou omáčkou. Tu připravíme ze 140 g borůvek, které rozmixujeme s 50 g přírodního cukru a lžící citronové šťávy. Aby byla hladká protřeme ji sítem. Místo polevy můžeme povrch potřít zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a citronovou šťávou.
Autor: micatone | |
Datum vložení: 13.03.2017 12:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz