Těsto:
250 g hladké mouky
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
trochu vanilkového cukru
špetka soli
100 ml vody (dle potřeby)
1 vejce
4 PL slunečnicového oleje
80 g másla
Náplň:
250 g plnotučného tvarohu
1 vanilkový cukr
2 PL cukru krupice
1 vejce
citronová kůra
2 ČL vanilkového pudinkového prášku
domácí švestková povidla
Do mísy dámy prosátou mouku, další sypké suroviny a vše promísíme. Přidáme olej, změklé máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto (nebo uhněteme v pekárně). Uděláme bochánek, dáme ho do mísy, povrch potřeme lehce olejem a zakryjeme mikrotenovou folií. Těsto necháme v lednici cca hodinu odpočinout.Zatímco těsto odpočívá, uděláme tvarohovou náplň.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka.Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme.Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.
Autor: radiator (Míla) | |
Datum vložení: 13.03.2017 16:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz