Těsto:
4 vejce
2 hrnky cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek minerálky s bublinkami
3 hrnky pol. mouky
1 kypřící prášek
Poleva:
1 puding se smetanovou příchutí
1 vanilková omáčka – prášek
100 g cukru
0,5 l mléka
150 g másla
50 g kokosového tuku
Posyp:
100 g másla
100 g cukru
200 g mletých mandlí
Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme.
Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo.Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad.
Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem - buchta bude vyšší.
Pečeme 20-25 minut při 175°C - horkovzdušná trouba.Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.Posyp uděláme, když buchta chladne:
Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle.
Lžící potíráme polevou, (pozor horké).
Karamel nebude úplně tvrdý, ale pokud nechcete karamel nebo si chcete ušetřit další cukr, doporučuji puding pouze posypat mletými mandlemi - udělala jsem takto půl na půl celý plech a mělo to úspěch.
Buchta je výborná a neosychá, vydrží přikrytá alobalem v troubě dalších 4-5 dní a je stále jako právě upečená.
Autor: Gismousek | |
Datum vložení: 15.03.2017 20:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz