Panna cotta:
150 ml silné kávy
500 ml smetany na šlehání
80 g cukru
8 g plátkové želatiny (asi 4 plátky)
Karamel:
100 g cukru
10 lžic vody
Panna cotta:
Želatinu namočíme do studené vody.Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně.Do horké směsi dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny.Směs rozdělíme do formiček nebo pohárů. Necháme vystydnout a poté dáme ztuhnout do lednice.Karamel:
Z cukru a třech lžic vody uděláme světlý karamel, nejlépe v kastrůlku se silným dnem.Postupně přidáváme po jedné lžíci horkou vodu, promícháme. Hlavně opatrně při přidání vody u prvních lžic, trochu to prská.Karamel necháme vychladnout při pokojové teplotě.Před servírováním přelijeme panna cottu jednou lžičkou karamelu.
Když nechci, aby se mi napovrchu panna cotty vytvořil po vychladnutí škraloup, tak ještě na horký povrch směsi, opatrně (směs je tekutá) přitisknu potravinářskou fólii a směs nechám vystydnout na pokojovou teplotu a až poté plním do pohárů nebo formiček.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 30.03.2017 14:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz