10 květů černého bezu i se stopkou
2 vejce
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
5 lžic mléka
2 lžíce rumu
1 špetka soli
máslo
olej
skořicový cukr (nebo moučkový se skořicí)
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Rozšleháme žloutky se špetkou soli, mlékem, moukou a rumem. Nakonec do těsta přidáme z bílků vyšlehaný sníh.Květy bezu uřízneme i se stopkami, očistíme je a namáčíme do těstíčka.Vkládáme je do rozehřátého oleje s kouskem másla a smažíme.Jakmile začne bez v těstíčku z jedné strany zlátnout, ustřihneme nůžkami stopku, obrátíme a dosmažíme.Usmažené posypeme skořicovým cukrem nebo moučkovým cukrem a skořicí.
Připravuji těstíčko trochu hustější, rodině chutnají kosmatice oplácanější a rumu dávám kvůli dětem jen pár kapek.
Zdroj: Bylinky v naší kuchyni (malinko upraveno)
![]() |
Autor: Marta (Marta) |
![]() |
Datum vložení: 12.06.2009 22:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady