Na jedno vejce:
20 g cukru krupice
20 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
vlažná voda
máslo (dle uvážení)
Ovoce:
maliny
ostružiny
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a vanilkový cukr. Do hotového hustého sněhu lehce vmícháme žloutek, zaprášíme moukou, přisypeme cukr a pak zase žloutek, mouku, cukr, ..
Těsto vlijeme do vymyzaného a moukou vysypaného (nebo s pečícím papírem) pekáče, poklademe ovocem, na vrch sem tam položíme hoblinku másla a dáme péct do vyhřáté trouby, na 175-180°C do růžova.
Bublaninka je nadýchaná a lehoučká, nepromáčí se a není přeslazená.
Zdroj-Stůl plný dobrot (mimochodem úžasně čtivá knížka ;-)).
Poměr - z kolika vajíček si uděláte sami, podle velikosti pekáčku,nebo počtu mlsálků. Vanil.cukr dávám jen jeden, až do velikosti ze 6 vajec.
Tuhle děláme s kterýmkoliv ovocem, všem chutná - ale pro mě je nej s meruňkami.
Pro představu: ze šesti vajec je těsto do pekáčku o rozměrech 37x27 cm. Přesně ten jsem dělala včera a už nic nezbylo.
Autor: mirca75 | |
Datum vložení: 13.06.2009 08:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz