TopRecepty.cz

Kváskový mazanec


Kváskový mazanec

Suroviny

Na rozkvas:
35 g pšeničného kvásku
160 g vody
80 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
Dále:
1 vejce
50 g vody
80 g změklého másla
80 g cukru
2 vanilkové cukry
1 větší špetka soli
citronová kůra
320-340 g hladké mouky (podle potřeby)
1 hrst rozinek
Na dokončení:
vejce na potření
mandle na posypání

Postup

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme zakryté 12 hodin v teple vykvasit.K rozkvašenému kvásku přidáme ostatní suroviny, umícháme hladké těsto a necháme asi 2-2,5 hodiny kynout v teple.Těsto na pomoučeném stole popřekládáme a vytvarujeme kulatý bochník, který dáme kynout spojem dolů do velkého cedníku nebo mísy, vyložených pečicím papírem.Po vykynutí chytneme papír za okraje, a i s mazancem přeneseme na plech. Uložíme stejně, jako ležel v cedníku (spojem dolů).Opatrně potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a nařízneme do kříže.Pečeme ve vyhřáté troubě. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, ihned teplotu zmírníme na 170-180 °C a pečeme asi 30-35 minut, vyzkoušíme špejlí. Pokud by mazanec začal brzy hnědnout, teplotu ještě o něco snížíme a dopečeme.

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 26.04.2017 11:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz