Těsto:
5 vajíček
250 g cukru krystalu
100 ml oleje
100 ml vody
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao (dle chuti)
Pudink:
1 l mléka
2 pudinky
6 lžic cukru
Krém:
800 g husté zakysané smetany
200 g čokolády na vaření
Dále:
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Troubu zapneme na 170 °C.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.Buď můžeme vyšlehat celá vajíčka s cukrem do pěny (opravdu do pěny, cca 8 min.), nebo jen žloutky s cukrem do pěny. Do vyšlehané světlé hmoty, ať už je dělaná prvním způsobem nebo druhým, zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Druhý způsob je, že vyšleháme jen žloutky s cukrem, a z bílků sníh. Sníh se líp vyšlehá za přidání špetky soli. Ten přidáme až naposled. Můžeme trošku těsta odebrat a přidat lžičku kakaa, aby to udělalo krásný dekor.Uvaříme oslazený pudink podle návodu na obalu.Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdřív světlé těsto, pak tam cik-cak postříkáme tmavé a koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Uvařený pudink lžícemi klademe na neupečené těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 30 minut.Zakysanku pokojové teploty šleháme a pomaličku přidáváme za stálého šlehání zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Pozor, aby měly podobnou teplotu (mohlo by se to srazit).Na vychladlý piškot natíráme "krém" a můžeme zdobit podle chuti a fantazie. U nás je favorit skořice, kakao, ale i jen tak bez ničeho.
Na pudinku nešetříme. Vyplatí se koupit kvalitní. Z "neznačkového" může po upečení zůstat pořád tekutý. Vyzkoušeno i s čokoládovým pudinkem, ale i pro milovníky čokolády doporučuji vanilkový.
Autor: MoninkaS (Monika) | |
Datum vložení: 06.05.2017 09:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz