TopRecepty.cz

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý


Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Suroviny

Těsto:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1,25 hrnku mléka
6 lžic másla
21 g čerstvého droždí (1/2 kostky)
1 špetka soli
3 lžíce cukru
2 žloutky
Ovoce:
jahody (nebo jiné ovoce)
Drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
0,5 hrnku cukru
4-5 lžic másla
Dále:
tuk na vymazání plechu

Postup

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný vlahý tuk, postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou se solí. Vypracujeme (ručně nebo šlehačem) řídké těsto, které necháme asi hodinu kynout.Připravíme a opláchneme jahody či jiné ovoce.Přichystáme i drobenku - v míse prsty smícháme mouku s cukrem a máslem.Po vykynutí těsto nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem, roztáhneme jej rukama potřenýma olejem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou.Necháme chvilku kynout a pak upečeme v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu asi 30–35 minut.

Poznámka

Udělejte si jahodový, ten je výborný. Třešně nejsou tak šťavnaté, tak pokud budete dělat, dejte jich více, než jsem dala já.
Máme rádi u koláčů vyšší těsto, pokud jste pravý opak, tak nic pro vás...

autor Autor: janaka
Datum vložení Datum vložení: 15.06.2009 21:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz