Na kvásek:
125 ml vlažného mléka
40 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru (půlka sáčku)
1 lžíce hladké mouky
15 g droždí
Na těsto:
125 g polohrubé mouky
125 g hladké mouky
půl lžičky soli
50 g másla
50 ml oleje
1 celé vejce
2 žloutky
kůru z jednoho citronu
Na náplň:
1 tvaroh
hrst rozinek
vanilkový cukr
povidla
Na drobenku:
25 g másla
50 g mouky
50 g cukru krupice
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr, mouku a zamícháme. Dáme na teplé místo vyběhnout. Do kvásku pak přidáme všechny ingredience – mouku, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, olej, žloutky a kůru z citrónu.Dáme do robota a necháme hnětat. Jestli se těsto lepí, tak přidejte trochu mouky. Nelepivé těsto dáme vykynout na 2 hodiny na teplé místo a během kynutí jednou promícháme.Přichystáme si náplň – tvaroh vymícháme s cukrem, přidáme rozinky.Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků. Z každého kousku vytvarujeme bochánek. Položíme na plech vymazaný pečícím papírem a doprostřed uděláme důlek (třeba skleničkou). Do důlku dáme tvarohovou náplň a nahoru dáme lžíci povidel. Zasypeme drobenkou, kterou si připravíme tak, že změklé máslo smícháme s moukou a cukrem.Před pečením potřeme koláčky rozšlehaným vejcem.
Koláče pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
http://www.veronicaskitchen.cz/posvicenske-kolace/
Autor: veronicaskitchencz | |
Datum vložení: 12.05.2017 06:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz