Těsto:
120 g polohrubé mouky
120 g cukru krupice
4 celá vejce
Krém:
2 zakysané smetany
1 šlehačka
2 vanilkové cukry
Želé:
1 vanilkový pudinkový prášek
500 ml vody
1 balení rozpustného prášku podle druhu použitého ovoce (např. Vitacit)
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
šlehačka na ozdobení
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Vejce rozšleháme (nejlépe ručním el. šlehačem). Postupně přisypáváme mouku smíchanou s cukrem.Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí vyjít suchá.Mezitím ušleháme šlehačku a smícháme se zakysanými smetanami a vanilkovými cukry. Potřeme vychladlý piškot, poklademe ovocem (výborné je kiwi, jahody).Uvaříme puding z vody, do které jsme rozmíchali např. Vitacit, nebo prášek s kiwi příchutí ap. Získáme želé. Za stálého míchání necháme trochu zchladnout a potřeme jím ovoce.Přikryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky. Nejlépe na noc. Pěkně se rozleží a je výborný. Jednotlivé porce můžeme ozdobit šlehačkou.
Autor: DadulaB | |
Datum vložení: 16.06.2009 21:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz