50 g jáhel
cca 10 datlí
100 g mascarpone
goji na ozdobu (nemusí být)
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup.V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.
Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!
Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.
![]() |
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) |
![]() |
Datum vložení: 31.05.2017 16:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady