TopRecepty.cz

Jáhlový dezert s mascarpone


Jáhlový dezert s mascarpone

Suroviny

50 g jáhel
cca 10 datlí
100 g mascarpone
goji na ozdobu (nemusí být)

Postup

Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup.V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.

Poznámka

Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!
Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.

autor Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová)
Datum vložení Datum vložení: 31.05.2017 16:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz