1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka (dle potřeby)
kůra z jednoho citronu
Na korpus:
4 bílky (na sníh)
4 žloutky
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce oleje
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Dále:
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)
Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka.Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.Dále připravte těsto na korpus. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a na chvíli ho odložte. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte přes sítko mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, aby se nevytvořily hrudky. Sníh z bílků opatrně zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou.Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.Připravte sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/ .
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 06.06.2017 12:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz