Korpus:
1 hrnek mletých mandlí
1 hrnek mletých raw ovesných vloček ( můžete dát i jiná semínka či opět mandle)
1 lžička vanilky
2 lžíce kokosového oleje
2 plnější lžíce medu
špetka soli
kulatá forma průměr 22 cm
strečová folie na vystlání formy
Na ozdobu:
jahoda, lístky máty a meduňky
Jahodová náplň:
250 g jahod
1 vyzrálý banán
šťáva z 1/2 limetky
3 lžíce chia semínek
2 lžíce tekutého kokosového oleje
Čoko poleva:
2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
2 lžíce kakaa
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím připravíme náplň.Jahody a banán rozmačkáme vidličkou nahrubo a přidáme vše ostatní. Nakonec zapracujeme kokosový olej, bude se zdát, že se nechce spojit, ale nakonec ho unavíte :)Jahodovou náplň nalejeme do připraveného korpusu a dáme ztuhnout do mrazáku asi tak na 40 min. Při kontrolování uvidíte jak koláč tuhne.
Dozdobíme polevou, jahůdkou, lístky a vytáhneme z formy. Sundáme folii a můžeme podávat.
Skladujeme v lednici max. tři dny.Na čoko polevu vše vymícháme metličkou - můžete přidat oblíbené sladidlo v podobě medu, agáve sirupu aj....
Autor: Petra Rybova (Petra Matoušová) | |
Datum vložení: 13.06.2017 17:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz