2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku podmáslí
1 vejce
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1 lžíce rumu
1/2 lžičky jedlé sody
2 špetky soli
olej na smažení
povidla (nebo marmeláda)
zakysaná smetana
Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout.Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka.Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran.Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.
Jestli se bude těsto více lepit, přidejte trochu mouky, každá není stejná a pojme jiné množství tekutin.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 17.06.2017 12:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz