TopRecepty.cz

Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem


Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem

Suroviny

3 PL třtinového cukru
(nebo trochu práškové stévie)
4 PL horké vody
1 PL mletých lískových oříšků
4 vejce
5 PL polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
2 PL oleje

Na krém :

2 měkké tvarohy
1 smetana dr Oetkera + mléko podle návodu
strouhaná kůra z jednoho omytého pomeranče nebo (limetky)
šťáva z jednoho pomeranče nebo (limetky)
400 g omytých jahod
200 g vypeckovaných omytých třešní
1 PL sirupu libovolného sirupu (měla jsem sirup Agave)

+ na studenou omáčku na přelití :

6 jahod + 4 třešně + cukr na umixování (stevie nebo cukr moučka)

Postup

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.Tvaroh ušleháme se šťávou,strouhanou kůrou a sirupem. Vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera. Pak zlehka vmícháme cca 300 g jahod a třešní. Ovocným krémem potřeme vychladlý upečený korpus.Chlazený moučník nakonec dozdobíme ostatním pokrájeným omytým ovocem.Pár jahod a třešní jsem umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto chutnou studenou omáčkou.

autor Autor: Ivace64 (Ivana Černá)
Datum vložení Datum vložení: 17.06.2017 19:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz