200 g krystalového cukru
100 ml vody
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
4 vejce
citronová kůra
ovoce (čerstvé či kompotované)
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Troubu rozehřejeme na 170 °C.Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme.Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh ze 4 bílků.Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky nakrájíme na kousky).Plech vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme zhruba 25 minut (záleží na troubě, každá peče trochu jinak).Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Je zde spousta receptů na bublaniny, ale všechny z polohrubé mouky, tato je z hladké a polohrubé je přidána pouze jedna polévková lžíce. Třeba malý detail, ale stojí za vyzkoušení. Recept není z mé hlavy, narazila jsem na něj v jedné FB skupině o pečení, vyzkoušela a jinou už nepeču, proto ten název "Nejlepší bublanina" i když chápu, že 100 lidí = 100 chutí. Přesto se s vámi o recept podělím - vyzkoušejte!
Autor: Libulka | |
Datum vložení: 23.06.2017 13:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz