jablka - např. padanky
voda
škrob (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.)
45 g na 1/2 l tekutiny
cukr (med)
špetka soli
skořice
hřebíček
mléko (smetana)
Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.), povaříme cca 2 minuty do zhoustnutí.
Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka.Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici.Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka.
Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.
Dříve se údajně dělávala ze sušeného ovoce.
Synoveček jí dokázal sežrat celou velkou mísu. :)))
Autor: ludmilaikov (ludmilaikov) | |
Datum vložení: 30.06.2017 13:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz