4 vejce
180 g cukru krupice
100 ml oleje
100 ml vody
250 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
Krém:
400 g jahod (čerstvých)
2 jahodové pudinky
200 g másla
moučkový cukr dle chuti
1 šlehačka Dr.Oetker v prášku (lze nahradit jednou 33% šlehačkou a ztužovačem do šlehačky)
150 ml mléka
Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme vodu, olej a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.Jahody omyjeme a rozsekáme na kaši. Dolijeme vodou do 500 ml a v této směsi rozmícháme 2 jahodové pudinky s cukrem. Z hmoty uvaříme kaši - pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme máslo, do kterého pak postupně přidáváme prochladlý pudink. Vše musí mít stejnou teplotu.Vzniklý krém natřeme na piškot a na jahodový základ natřeme šlehačku Dr Oetker připravenou dle návodu. Necháme vychladit, pak ozdobíme hoblinkami z čokolády a pokrájíme na řezy.
Autor: Fokuska (Hana Semanová) | |
Datum vložení: 07.07.2017 09:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz