Těsto:
200 g cukru krystal
100 ml oleje
100 ml vody
1 balíček kypřicího prášku
4 vejce
200 g polohrubé mouky
Náplň:
3 Zlaté klasy
1200 ml kompotovaných jahod (2 poháry)
2 balíčky vanilkového cukru
3 lžíce cukru krystal
Zdobení:
200 ml šlehačky
1 zarovnaná lžíce práškového cukru
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vymazání plechu
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok.Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme alebo len troška rozvaríme. Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania.Necháme trocha vychladnúť a ešte teplú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a ešte asi 2-3 minúty prešľaháme. Smotana udrží tvar aj bez stužovača.Nakonec na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu.
Ak použijeme čerstvé alebo mrazené jahody, šťavy nebude dostatok, preto pridáme na rozmiešanie Zlatého klasu 1/2 l jahodovej šťavy.
V Čechách namiesto Zlatého klasu dostať Krémový prášek.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 21.06.2009 07:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz