300 g směsi letního ovoce (jahody, maliny, borůvky, angrešt, rybíz)
kůra z poloviny dobře omytého citrónu
150 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády
moučkový cukr
Ovoce rozdělíme do třech malých zapékacích misek, posypeme citrónovou kůrou a dáme chladit.Čokoládu nalámeme na kostičky a vložíme do misky.
Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme téměř k varu. Odstavíme a nalijeme ji na připravenou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí, pak ji necháme chvilku odstát, aby trochu zhoustla.Gril v troubě rozehřejeme na nejvyšší teplotu.
Čokoládovou smetanu rovnoměrně rozdělíme na ovoce v miskách, do každé misky přijde asi 6 lžic.
Ovoce navrchu ocukrujeme moučkovým cukrem, misky vložíme do rozpálené trouby a zapékáme 4-5 minut.
Vyjmeme z trouby a horké ihned podáváme.
Spojení horkého ovoce a čokoládové smetany je báječné.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 16.07.2017 20:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz