500 g broskví nebo jakéhokoliv drobného ovoce
(borůvky, jahody, směs ovoce)
500 ml cukrového rozvaru
šťáva z 1 citronu
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, tudíž 250 g cukru a 250 ml vody dáme do kastrolku a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Poté dáme vychladit.Nakrájíme broskve na kousky. Já je nakrájela a dala do mrazáku na 24 hod. Pak ovoce dejte do mixeru a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte do cukrového rozvaru, ochuťte citrónovou šťávou. Nebojte se, že sorbet bude hodně sladký, mražením se sladkost stáhne.Připravenou směs přendáme do nerezové misky nebo krabičky vhodné do mrazáku a dáme mrazit. Během hodiny 2x promícháme, aby se neudělaly ledové krystalky. Polozmrzlou směs vytáhneme zhruba za 5 hod. a znovu rozšleháme a dáme zpět do mrazáku. Mrazíme přes noc. Před servírováním necháme 5 min. povolit.
Autor: Lenora32 (Lenka) | |
Datum vložení: 28.07.2017 22:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz