3 vejce
150 g cukru
10 lžic oleje
10 lžic mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
500 g třešní
1 vanilkový cukr
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a ohřáté mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme.Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme.Lehké těsto vlijeme do silně vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnáme ho, rozprostřeme na něm omyté, osušené a odstopkované třešně (můžeme je obalit v cukru) a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Pak necháme na pekáčku vychladnout a krájíme na řezy.
Podáváme pocukrované.
Tuto bublaninu moc máme rádi, vždy se po ni jen zapráší. Ať jen tak nebo ke snídani nebo ke kafi či k čaji. Dobrou chuť
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 30.07.2017 21:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz