Těsto:
25 g čerstvého droždí
80 g krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
asi 250 ml mléka
1 špetka soli
trochu citronové kůry
1 vejce
80 g másla
Dále:
švestky (čerstvé, mražené, kompotované)
skořicový cukr (nebo mletou skořici)
máslo na potření
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání pekáče
mouka na vysypání pekáče
Do misky dáme droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, trochu vlažného mléka a vše vidličkou rozmícháme. Kvásek necháme v misce vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, kvásek a rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout až dvojnásobí svůj objem.Troubu předehřejeme na 170 °C.Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 kusůZ každého kusu uděláme placičku, zabalíme do ní dvě až tři půlky švestek, posypeme skořicovým cukrem a vytvarujeme buchtu.Buchty naskládáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, potřeme je rozpuštěným máslem a necháme ještě chvíli kynout.Pekáč vložíme do trouby do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujeme.
Švestkové buchty se povedly a jsou moc dobré, voněly po celém bytě. Těsto je krásně vláčné a dobře se sním pracuje ☺
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 03.08.2017 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz