Světlá roláda:
3 vejce
60 g krupicového cukru
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky (používám Babiččina volba na dortová těsta)
10 g strouhaného kokosu
Světlý krém:
250 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
moučkový cukr
Na dohotovení:
drobné ovoce
kokos
Tmavá roláda:
3 vejce
60 g krupicového cukru
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
12 g kakaa
Tmavý krém:
300 ml smetany
25 g cukru
20 g kakaa
80 g tmavé čokolády (72%)
200 g mascarpone
Den předem připravte základ pro krém do tmavé rolády. Smetanu přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte rozpustit nalámanou čokoládu. Zchladlou smetanu přendejte do lednice. Druhý den vyšlehejte.Předehřejte troubu na 190 °C.Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vmíchejte olej. Přisypte mouku s kokosem nebo s kakaem a zlehka vmíchejte.
Rozlijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete.
Vložte do trouby a pečte asi 10 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.Těsto přesuňte z plechu na čistou utěrku. Nechte 2 minuty odpočinout a pak stočte do rolády. Nechte zchladnout.Připravte si krémy na plnění.
Na krémy do obou rolád smetanu vyšlehejte s mascarpone. Pro světlý krém se ztužovačem smetany.
Pro tmavý krém připravený smetanový základ s čokoládou nahradí ztužovač. Podle chuti slaďte.Roládu po vychlazení rozbalte a opatrně z ní stáhněte papír.
Potřete krémem, posypte ovocem nebo ořechy a stočte zpět. Ozdobte krémem a dozdobte.Před podáváním nechte ještě dochladit.
Tento recept, včetně tipů k přípravě a další mé recepty a najdete na: http://www.vareniste.cz/2x-piskotova-rolada/
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 05.08.2017 12:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz