půlka melounu
šťáva z jednoho citronu
2 PL smetany ke šlehání
4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou
nebo domácí mátový sirup
Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec přidáme 2 PL smetany ke šlehání a ponorným mixérem ušleháme do pěny.Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu (pokud nemáme zmrzlinovač) promícháváme.
Zkusila jsem zmrzlinu (spíše dřeň) podle Ládi Hrušky, jen jsem přidala mátový cukr, jinak sladíme podle každého (možné sladit i stévií nebo cukrem moučkou), ale meloun byl i samotný už hodně sladký.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 06.08.2017 14:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz