Korpus:
2 vejce
100 g celozrnné mouky (polohrubé mouky)
100 g třtinového cukru
4 PL horké vody
4 PL oleje
špetka soli
1 lžička jedlé sody (prášku do pečiva)
2 PL sypké Caro kávy (kakaa)
máslo a mouka na vysypání formy
Na ovocnou směs:
4 -5 jablek
3 -4 nektarinky
2- 3 PL třtinového cukru
skořice
300 ml vody
1,5 banánového pudingu
Na krém :
1 smetana na šlehání (250 ml)
1 bílý jogurt
1,5 balíčku smetafixu (nebo jiný ztužovač šlehačky)
(může být i 20 g želatiny na vaječnou tlačenku)
cukr dle chuti
50 g nastrouhané hořké čokolády na zdobení
1 nektarinka na zdobení
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně horkou vodu, olej a nakonec vsypeme celozrnnou (polohrubou) mouku se sodou, smíchanou se sypkou Caro kávou (nebo kakaem).Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupňů, cca 40 minut, dál zkoušíme špejlí. Vychladlý korpus, pokud vyběhne, seřízneme tak, aby horní vrstva korpusu byla rovná a mohli jsme nahoru nanést ovocnou směs.Mezitím, než se nám upeče korpus, připravíme ovocnou směs.
Jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Nektarinky zbavíme slupky, jádra a také pokrájíme na kousky. Zalijeme polovinou vody (150 ml) a vaříme doměkka. Pak přidáme třtinový cukr, skořici a dusíme doměkka.Ve zbylé vodě (150 ml) rozmícháme banánový puding a krátce povaříme s ovocem. Ovocnou směs nalijeme na korpus.
Umícháme šlehačku se ztužovačem a natřeme na ovocnou směs.
Dáme přes noc do lednice.Druhý den zdobíme nastrouhanou čokoládou a nektarinkami.
Dobrá je i varianta smíchat půl kelímku mascarpone s 250 ml smetany ke šlehání, místo šlehačky a jogurtu.
Ovoce můžeme použít jakékoliv.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 11.08.2017 18:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz