200 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml slunečnicového oleje
80 g hnědého cukru
1 vejce
330 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 střední jablka
1 vejce na potření
perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp
Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem.
Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící potřenou olejem z těsta vykrajujeme kousky, rukou je upravíme do bochánku a klademe je na připravený plech.
Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalovým cukrem a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme je asi 15-20 minut dozlatova.
Upečené necháme zchladnout na mřížce.
Podáváme je nejlépe s domácí zavařeninou.
Bochánky jsou nejlepší mírně vlažné, na povrchu krásně křupavé a uvnitř měkoučké.
Je nejlépe je spotřebovat první den, do druhého dne zvlhnou a už nejsou tak dobré.
Pekla jsem je na zkoušku z poloviční dávky a měla jsem jich osm.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 21.08.2017 18:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz