100 g 70% kvalitní hořké čokolády
(nejlépe s příchutí pomeranče)
200 g 12% smetany
2 pomeranče
1 lžíce holandského kakaa
200 g Lučiny (tzn. 1 velké balení)
150 g polotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu (min. 3% tuku)
2 vanilkové cukry
1 lžíce javorového sirupu
3 bílky
3 lžíce moučkového cukru
šlehačku na ozdobení (33%)
(vyšlehat dotuha s trochou vanilkového cukru)
1/2 balení karamelových sušenek Lotus
Čokoládu smícháme v menším hrnci se 12% smetanou, přistrouháme kůru z jednoho pomeranče a zahříváme, než se čokoláda ve smetaně rozpustí. Pak přidáme 1 lžíci holandského kakaa, 1 vanilkový cukr a 1 lžíci javorového sirupu (není nutné, pokud ho nemáte). Chvíli společně prohřejeme a pak stáhneme z plotýnky.V míse smícháme Lučinu s tvarohem, bílým jogurtem, 1 vanilkovým cukrem a šťávou z poloviny pomeranče. Nakonec přimícháme zchladlou čokoládovou směs.Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem ručním šlehačem dotuha, postupně zašleháváme připravenou čokoládovou směs. Tím je pěna hotová.Na dno skleniček rozdrobíme vždy jednu sušenku, polovinu sklenice naplníme připravenou pěnou, přidáme pár kousků nakrájeného pomeranče (nejlépe pouze dužinu) a opět zalijeme pěnou (asi 2 cm pod okraj sklenice).Naplněné skleničky dáme ztuhnout na 2-3 hodiny do lednice a před podáváním je dozdobíme našlehanou šlehačkou, plátkem pomeranče a sušenkou.
Autor: Ivana K. (Ivana Koukola) | |
Datum vložení: 25.08.2017 10:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz