150 g špaldové mouky
150 g celozrnné mouky
300 g nastrouhané cukety
100 g medu
3 vejce
100 ml kefíru (mléka)
100 ml tuku (kokosový olej, řepkový olej)
1 prášek do pečiva
1 skořicový cukr
Na slepení:
švestková povidla
kakao
rum
Na potření:
hořká čokoláda
hustý čokoládový jogurt
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalejeme na plech vyložený papírem. Já používám plech klasický nízký, aby byla buchta nízká.
Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Záleží na troubě, tak to raději hlídejte pomocí špejle.Upečená buchta chladne a zatím smícháme povidla s rumem a kakaem. Záměrně nepíšu množství, je totiž individuální dle vašich chutí. Jediné, co je nutné - aby byla povidla roztíratelná.
Buchtu překrojíme v polovině. Jednu polovinu potřeme povidly a přiklopíme druhou.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a metličkou vmícháme jogurt. Opět množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky na jeden jogurt. Čoko polevu nalejeme na buchtu a necháme vychladit.
Lépe chutná vychlazená, přimo z lednice.
Buchtu můžete péct i ve vysokém pekáčku a pak ji rozkrojit podélně jako dort. Já nejsem na prokrajování tak šikovná, abych měla všude stejnou výšku, proto volím variantu překládání, je to jistota.
Čokoládový jogurt používám Hollandia.
Autor: PetinaKa (Petra) | |
Datum vložení: 28.08.2017 11:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz