1/2 hrnku moučkového cukru (stévie)
3 vejce
250 g měkkého tvarohu
3,5 hrnky polohrubé mouky
1 ČL strouhané pomerančové kůry
1 hrnek oleje
1 hrnek vlažného mléka
50-180 g čerstvě umletého máku a 1 PL kakaa (promíchané)
1 prášek do pečiva
4-6 PL rybízu
Vejce utřeme s cukrem. Zašleháme tvaroh a pramínkem přilijeme i olej.Mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůrou přimícháváme za stálého šlehání ke směsi. Nakonec nalijeme do těsta vlažné mléko a ještě prošleháme.Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme čerstvě umletý mák promíchaný s kakaem a druhou polovinu těsta necháme bez máku. Mezitím připravíme rybíz z mrazáku.Připravenou formu (měla jsem silikonovou) propláchneme studenou vodou. Nejdříve nalijeme do formy část těsta bez máku, posypeme kuličkami rybízu. Tuto vrstvu těsta s rybízem přelijeme částí těsta s mákem a kakaem a opět poklademe rybízem. Postup opakujeme.Bábovkovou formu s těstem dáme péci do vyhřáté trouby nejdříve na 20 minut na 200 stupňů, pak formu přikryjeme alobalem, aby těsto nevyteklo. Snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 25 minut.Zkoušíme špejlí, zda je bábovka dobře propečená. Po vyndání z trouby bábovku propíchneme na několika místech, aby upečené těsto nekleslo a necháme vychladnout. Pak vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 04.09.2017 20:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz