150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 ml vody
50 g rozpuštěného vlažného másla
vanilka (vanilinový cukr)
35 g moučkového cukru
1 špetka soli
2 lžíce rumu
kůra z 1/2 citronu
1 vejce
20 g droždí
Dále:
tuk na smažení
cukr na posyp
různé polevy
sypání na dokončení
Všechny suroviny ušleháme na řidší těsto (asi jako lívancové) a necháme chvíli vykynout.V užším vysokém hrnku rozpálíme dostatečně vysokou vrstvu tuku, naběračku (viz obrázek) v něm namočíme, nabereme těsto, setřeme na okrajích a ponoříme do vroucího tuku. Až se těsto začne odlupovat, vyklopíme (popř. si pomůžeme špičkou nože) a osmažíme z obou stran. Koblihy musí při smažení plavat. Naběračku v tuku namočíme před každým nabráním těsta, aby správně fungovala.Necháme odsát na papírové utěrce přebytečný tuk a po zchladnutí koblihy cukrujeme nebo zdobíme polevami a sypáním.
Na existenci naběračky mě upozornila Merylas, její recept jsem malinko pozměnila (přidala jsem rum a kůru z citronu).
Práce s naběračkou je snadná.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 05.09.2017 19:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz