5 vajec
1 vanilkový cukr
175 g moučkového cukru
125 ml oleje
250 ml vaječného likéru
125 g polohrubé mouky
125 g solamylu
1 prášek do počiva
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně po lžících přidáváme olej a vaječný likér.Mouku, solamyl a kypřící prášek smícháme a poté přidáme do vaječné pěny. Vše vyšleháme dohladka a vlijeme buď do silikonové formy na bábovku nebo do klasické formy vymazané máslem a vysypané moukou.Pečeme cca 50-60 minut na 175 stupňů Celsia.
Bábovka je netradiční svou příjemnou likérovou vůní a chutí.
Autor: Ivana K. (Ivana Koukola) | |
Datum vložení: 10.09.2017 09:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz