200 g hořké čokolády
120 g másla
4 lžíce cukru
2 lžíce brandy
3 vejce
100 g oloupaných mletých mandlí
1 lžíce kakaa
3 větší hrušky
Čokoládu rozlámeme do kastrůlku a necháme rozpustit ve vodní lázni. K čokoládě přidáme máslo a oboje necháme také rozpustit, pak vmícháme cukr a necháme vše vychladnout.
Do čokoládové směsi pak přimícháme jeden po druhém žloutky, brandy, kakao a mleté mandle.
Z bílků ušleháme sníh a ten nakonec také lehce vmícháme do těsta.Hrušky přepůlíme, oloupeme, vybereme jádřinec a na vrchní straně každé hrušky uděláme nožem zářezy asi 3 mm hluboké.Formu na koláč vymažeme tukem, vysypeme moukou (nebo mletými mandlemi) a nalijeme do ní těsto. Na těsto naklademe dokola připravené půlky hrušek.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 16.09.2017 19:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz