plech asi 25×30 cm
Piškot:
4 vejce
120 g krupicového cukru
3 lžíce oleje
100 ml mléka
180 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém:
500 g hustého bílého jogurtu
3 limetky
1 vrchovatá lžíce nakrájené máty
3 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček želatinového ztužovače (za studena)
Na ozdobení:
1 hrst blanšírovaných pistácií
1 limetka
máta
Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C.Vejce vyklepneme do mísy, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté pěny. Přidáme olej, promícháme a opatrně vmícháme mouku. Poté zalijeme mlékem, znovu promícháme a vlijeme do předem připraveného pekáčku.Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Špejlí zkusíme, zda je upečeno. Necháme vychladnout.Do mísy nastrouháme kůru z jedné limetky, vymačkáme šťávu ze všech limetek (nevadí, pokud se připlete i trocha dužiny). Přidáme moučkový cukr, jogurt, mátu nakrájenou co nejjemněji a metlou nebo stěrkou promícháme.Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme k jogurtu.Podle návodu na obalu připravíme želatinový ztužovač. Promícháme s vodou, přidáme několik lžic krému a opět promícháme. Ihned spojíme se zbytkem krému (svižně promícháme metlou).Směs nalijeme na vychladlý korpus, uhladíme a necháme alespoň dvě hodiny v ledničce tuhnout.Dezert nakrájíme na kostky. Každou ozdobíme kouskem limetky, limetkovou kůrou, nadrcenými blanšírovanými pistáciemi, případně mátou.
Tipy k tomuto receptu a další rady do kuchyně najdete na: http://www.vareniste.cz/limetkove-rezy/
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 19.09.2017 20:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz