Rozkvas:
30 g pšeničného nebo žitného kvasu (kvásku)
150 g vody
160 g hladké mouky
– vše smícháme a zakryté proti osýchán necháme vykvasit
Dále:
160 g červeného burčáku
340 g hladké mouky
60 g cukru
80 g změklého másla
špetka soli
strouhaná citronová kůra
hrstka krájených rozinek
Na polevu a posyp:
citronová poleva
mandlové plátky
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a necháme odpočinout.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct.Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut).Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Je podzim - doba burčáku...
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/burcakovi-sneci-s-citro...
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 25.09.2017 15:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz