Těsto:
400 g hladké mouky
100 g dýně (hokaido)
1 žloutek
30 g droždí
100 ml smetany ke šlehání 33%
50 ml mléka
80 ml oleje
2 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
citronová kůra (dle chuti)
Drobenka:
150 g másla
120 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
Dále:
náplň dle chuti
2 plátky másla
2 lžíce rumu
Dýni očistíme a nastrouháme najemno.Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm cukr. Rozmícháme droždí a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a zbytek surovin na těsto, včetně nastrouhané dýně. Vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinku vykynout.Mezitím uděláme drobenku. Máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku v míse smícháme do drobenky.Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, které plníme libovolnou náplní. Skládáme na plech s pečícím papírem.Do každého koláčku uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190°C asi 20-30 minut dozlatova.Po upečení potíráme ještě horké rozpuštěným máslem s rumem.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 02.10.2017 20:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz